Românii cumpără mașinile second hand maimmult pe încredere decât pe verificarea istoricului

Un procentaj de 90% din totalul maşinilor second hand comercializate în România în 2017 au fost cumpărate “pe încredere”, în baza informaţiilor furnizate de vânzător şi doar cel mult 10% au avut istoricul verificat, reiese dintr-o analiză a pieţei auto de profil realizată de un portal specializat, dată luni publicităţii.

Datele analizate relevă faptul că maşini ale mărcilor Volkswagen, BMW şi Audi au fost cele mai verificate de clienţii de automobile rulate din România, în timp ce maximum 1% dintre clienţii de maşini vechi Renault, Dacia, Fiat sau Peugeot verifică istoricul online.

Pe de altă parte, marea majoritate a maşinilor mai vechi de 10 ani sunt cumpărate fără a avea istoricul verificat online.

Potrivit platformei autoDNA.ro, maşinile rulate pot fi verificate în patru moduri: online (istoric daune şi kilometri), reprezentanţe (istoric service), ateliere service independente şi mecanici independenţi care se deplasează unde se află maşina vizată de client.

Din totalul verificărilor efectuate pe autoDNA.ro anul trecut, platforma a oferit informaţii despre date tehnice, istoric de furt şi lista dotărilor din fabrică pentru aproape toate maşinile, precum şi date despre istoric (avarii sau kilometri) în mai mult de 50% din cazuri.

Pe categorii de vechime, verificările de istoric la nivelul anului 2017 arată că aproximativ 50% dintre maşinile verificate au între 6 şi 10 ani vechime, maşinile de până în 6 ani vechime reprezintă puţin peste 25% din totalul verificărilor, iar mai puţin de 5% dintre maşinile verificate au avut peste 15 ani vechime.

Platforma de verificare online a istoricului maşinilor autoDNA.ro activează pe piaţa din România din 2015, sub formă de franciză, având sediul central în Polonia. Datele despre istoricul autovehiculelor rulate sunt achiziţionate şi actualizate permanent, cu informaţii de la companii de asigurări sau asociaţii ale acestora, firme de leasing operaţional, registre auto naţionale, evaluatori auto independenţi şi din anunţuri de vânzare, scopul fiind acela de a asigura cumpărătorilor un istoric cât mai complet şi cât mai transparent cu putinţă.

De asemenea, platforma furnizează, contra-cost, rapoarte despre autoturisme care au fost înmatriculate în Europa, indiferent de anul de fabricaţie, marcă sau model. Datele furnizate depind de fiecare serie de şasiu în parte şi, drept urmare, înainte de achiziţia unui raport despre o anumită serie de şasiu, este afişat un rezumat al datelor disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 8