ROMANIZAREA

Peste-21-200-de-grupuri-de-intreprinderi--din-care-15-722-multinationale--activeaza-in-RomaniaROMANIZAREA MULTINATIONALELOR

Cu magazine si in Oradea, Metro, Auchan, Domo, Carrefour și Selgros au conturile blocate urmare suspiciunii de frauda tipic romaneasca.Vorba lui TIRIAC,-in urma cu ceva ani a adus un neamt sa-i conduca grupul de firme si sa ii invete pe romani sa munceasca precum nemtii…dar inevitabilul s-a produs: romanii l-au invatat pe neamt cum sa fure-evident a fost  schimbat, neamtul, nu romanii care tot neschimbati ramin.

 La aproape 10 milioane de euro se ridică frauda pe care o anchetează în această perioadă inspectorii de specialitate din țara noastră în privința a nu mai puțin de 8 lanțuri de hipermarketuri. Acestea au deja conturile blocate. Este vorba despre Metro, Altex, Auchan, Dedeman, Domo, Carrefour, Selgros şi Bricostore. Potrivit autorităților competente, a fost creat un adevărat lanţ comercial fraudulos de 15 firme, scopul fiind sustragerea de la plata impozitului pe profit şi a TVA datorat statului român. De fapt, produsele (electronice) ajungeau în Uniunea Europeană via Grecia, erau vândute aparent unor firme din Bulgaria şi achiziţionate intracomunitar în România. Dar numai formal, spun inspectorii, căci aici apăreau „circuite scriptice de tranzacţionare succesivă, iar la vânzarea produselor pe lanţ se omitea declararea şi virarea TVA de colectat şi de plată”. Astfel, ultima firmă din lanţul comercial şi beneficiarul produselor electronice solicitau decontarea TVA aferentă mărfurilor livrate celor mai mari lanţuri de comercianţi din domeniul electronicelor şi electrocasnicelor de pe piaţa românească. Adică hipermarketurilor de mai sus. Conturile firmei cu pricina au fost deja blocate, la fel și depozitele, respectiv au fost instituite măsuri asiguratorii asupra rețelelor de hipermaketuri.

——————————————————————————————————————————————————————————-regular_smile

-O banda de hoti da o spargere acasa la Ion. Dupa ce intra in apartament seful lor striga:

– Jaf sau viol!

Auzindu-i, nevasta lui Ion iese si se opreste in usa dormitorului.

Vazund-o seful le striga din nou:
– Jaf!

2 thoughts on “ROMANIZAREA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2