Rosneft cumperă 49% din rafinaria Essar din India

rosneft-logo

Rosneft cumperă 49% din rafinaria Essar din India

Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia a semnat un acord preliminar pentru a achiziționa până la 49% din rafinăria grupului Essar din India. Firma controlată de stat pare să câștige de pe urma creșterii cererii de petrol din Asia.

Rosneft a semnat de asemenea un contract pentru a furniza 10 milioane de tone de petrol pe an (200.000 de barili pe zi), către rafinărie timp de 10 ani. Capacitatea de rafinare a rafinariei Vadinar este de 20 de milioane de tone pe an. Acordul a fost semnat în Ufa, ca parte a summit BRICS.

Tranzactia va permite Rosneft să obțină o parte din una dintre cele mai mari rafinarii din India și din regiunea Asia-Pacific. Ideea companiei de a se extinde în afara Rusiei s-a confruntat cu obstacole din cauza sancțiunilor occidentale.

În urma acordului, părțile intenționează să crească în mod semnificativ capacitatea rafinăriei, aducând-o la 45 de milioane de tone pe an până în 2020. În plus, au de gând să crească punctele Essar de vânzare cu amănuntul din India, cu 5.000 în următorii doi ani.

http://www.ibtimes.co.uk/russias-rosneft-buy-49-essars-refinery-india-1510023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 36