Rosneft raportează succes în căutarea de petrol

48390083-1

Rosneft raportează succes în căutarea de petrol
În vremuri tulburi ale companiei petroliere rusești, datorită sancțiunilor, Rosneft vine cu un mesaj înbucurător. Împreună cu gigantul petrolier ExxonMobil SUA s-a reușit în Marea Kare descoperirea unor zăcăminte de petrol. Americanii renunță însă la proiect.

Gigantul petrolier de stat din Rusia, Rosneft, a raportat un succes în timpul unui proiect de foraj comun cu compania ExxonMobil. În Marea Kara în largul coastei de nord a Siberiei s-a descoperit petrol, spune Rosneft. Mai multe detalii nu sunt menționate despre zona ocupată de SUA și de sancțiunile grupului UE. CEO-ul Rosneft, Igor Sechin, un confident al președintelui Vladimir Putin, a vorbit despre o victorie comună și a mulțumit prietenilor și partenerilor, inclusiv ExxonMobil.

Washingtonul și Bruxellesul au impus restricții privind trnazacțiile cu Rosneft datorită crizei din Ucraina. Trezoreria a dat companiilor americane termen până pe 26 septembrie pentru a termina forajul sau producția desfășirată în comun cu Rosneft și alte patru companii energetice din Rusia. ExxonMobil a anunțat apoi că va opri proiectul din Marea Kara.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rosneft-meldet-Erfolg-bei-Oelsuche-article13686321.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 42