Royal Dutch Shell anunta o noua schimbare

_86381580_abvz43dg

Royal Dutch Shell anunta mai multe vânzări de active și reducerea costurilor în următorii câțiva ani, deoarece gigantul energetic incearca se adapteaze la prețurile in continua scadere pentru petrol și gaze. Anuntand o noua strategie pe termen mediu pentru a transforma compania, Shell a declarat că se aşteapta să salveze încă 1 miliard de dolari de la preluarea BG Group in valoare de 35 de miliarde de lire. Criticii spun ca Shell a plătit în plus pentru BG, dar directorul executiv, Ben van Beurden a declarat pentru BBC că ar face același lucru din nou.

Acesta a confirmat că Shell va renunta la încă 2.200 de locuri de muncă după afacerea BG, pe langa cele 2.800 deja anunțate. Shell a anunțat reduceri de 10.000 de locuri de muncă la nivel global, în ultimii doi ani. De asemenea, se așteaptă să facă economii de 4,5 miliarde de dolari de la fuziunea cu BG, fata de o estimare anterioară de 3,5 miliarde de dolari. În luna mai, Shell a anunțat că profitul din primul trimestru a scazut la 800 de milioane de dolari de la 4,8 miliarde de dolari cu un an mai devreme, acuzand declinul prețurilor petrolului.

Scăderea prețurilor a provocat grupurile de energie la nivel mondial sa reduca din cheltuieli, din locuri de muncă și să vândă active în cursul anului trecut.

http://www.bbc.com/news/business-36466846

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 11