Royal Dutch Shell intentioneaza să reducă 2,800 locurilor de muncă, după acordul cu BG

_87193398_87193397

Royal Dutch Shell a anuntat ca va reduce 2.800 de locuri de muncă în cazul în care preluarea planificată a BG Group merge mai departe, aproximativ 3% din forța de muncă a ambelor companii. Noile reduceri sunt in plus pe langă cele 7,500 de locuri de muncă anuntate de Shell în luna iulie. Fuziunea dintre Shell și BG urmează să fie finalizată la începutul anului viitor.

Cu toate acestea, un investitor institutional a declarat pentru BBC că acordul nu asigură ” un plan financiar”, la nivelul actual al prețului petrolului.

Shell a anuntat in aprilie ca a fost de acord sa cumpere BG, într-o afacere care a evaluat firma de explorare de petrol și gaze la aproximativ 47 miliarde de lire. În ultima declarație, Shell a anuntat că reducerile de locuri de muncă au fost planificate ca parte din “restructurarile operaționale și administrative”.

Bariera finală in calea acordului Shell-BG a fost indepartata luni dupa ce a fost aprobată de către China. Acesta a fost deja aprobat de către autoritățile de reglementare din Australia, Brazilia și Uniunea Europeană.

http://www.bbc.com/news/business-35090856

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 7