RTL Group crește solid

Cu toate că la sfârșit rămâne ceva mai puțin în trezorerie, cel mai mare lanț european de televiziuni se uită cu satisfacție la rezultatele de anul trecut. Vânzările și profitul au crescut. Vești bune există și pentru acționari.

Mulțumită afacerilor înfloritoare înregistrate de televiziunile din Germania și mulțumită afacerilor digitale, cel mai mare grup de televiziuni din Europa, RTL Group și-a sporit mai peste așteptări rezultatul operațional.

Rezultatul înainte de dobânzi, taxe și amortizări (Ebitda) a crescut anul trecut cu 3,3% pentru un total de 1,2 miliarde de euro, anunță grupul RTL. Conducerea companiei a avut în vedere o creștere maximă de 2,5%. Rezultatul net a fost mai redus datorită presiunilor fiscale mai mari. După tragerea liniei concernul parte din indicele MDax a câștigat 720 de milioane de euro pentru tot anul trecut, după 789 milioane în anul precedent.

Vânzările au crescut procentual la fel de puternic precum profitul, pentru a înregistra un total de 6,2 miliarde de euro. Acționarii vor primi la fel ca anul trecut dividende în valoare de patru euro pe acțiune, inclusiv dividendul intermediar de un euro ce a fost deja achitat.

Anul trecut compania cu sediul în Luxembourg aștepta o creștere moderată de 2,5-5,0%. Rezultatul Ebitda va rămâne în continuare stabil. După definiția RTL acesta corespunde unei valorie situate între minus un procent și plus un procent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/RTL-Group-waechst-solide-article19736400.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 40