Ruanda ca și organizator de summit-uri

Kigali este unul dintre cele mai iubite orașe pentru întâlniri de afaceri și conferințe internaționale de pe continentul african. Pentru asta capitala Ruandei a investit masiv în ultimii ani. Dar nu numai hotelurile atrag oameni de afaceri.

Hoteluri de cinci stele, săli de conferințe dispuse pe mai multe mii de metri pătrați, internet de mare viteză: peste 20 de ani de la genocidul minorității Tutsi, Ruanda face parte între timp dintre cele mai atrăgătoare țări africane pentru turiștii de afaceri. Potrivit “International Congress and Convention Association” (ICCA), capitala Kigali este pe locul trei în privința conferințelor de pe continentul african, în spatele Cape Town și Marakech.

Anul trecut au avut loc în Ruanda peste 40 de conferințe internaționale, potrivit datelor oferite de Banca Mondială. Doar capitala a găzduit, printre altele, summit-ul Uniunii Africane, Forumul Economic Mondial și Summit-ul Global pentru Investiții în Africa. În total au sosit în țară aproape 400.000 de oameni de afaceri și oficiali.

După datele oferite de Ministerul Dezvoltării din Ruanda, bugetul turismului a încasat peste 50 de milioane de dolari, o creștere de aproape 30% față de anul precedent. În total călătoriile de afaceri au reprezentat 12% din totalul veniturilor generate în acest domeniu.

Din punct de vedere economic, Ruanda nu este o țară model, spune administratorul Asociației Africane pentru Economie Germană, Christoph Kannengießer. Turiștii de afaceri sunt un câștig pentru Ruanda, în timpul vizitelor lor, ei identifică alte oportunități pentru investiții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Meetings-zwischen-Gorillas-und-Vulkanen-article20018224.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =