Rularea autonomă câștigă în acceptanță

Șoferii germani nu au aproape nici un fel de sisteme de asistență a șofatului în mașinile lor, dar și-ar dori să aibe. Iar când vine vorba despre autonomie totală, aceștia au o preferință clară. Ei știu exact ce vor să facă cu timpul liber rămas la dispoziție.

Șoferii germani sunt în principiu pregătiți pentru a ceda controlul volanului. Un sondaj reprezentativ efectuat la cererea Allianz Insurance arată că 60-70% din germani au încredere în sistemele de asistență a șofatului, precum frânarea automată de urgență, tempomat cu control al vitezei de croazieră și schimbarea automată a benzilor de circulație. Asistentul de parcare beneficiază de încredere în proporție de 80%.

Ultimele cifre arată cât de puternic este factorul de obișnuință în calea acceptării acestei tehnologii. În vehiculele aflate în proprietatea a unei treimi din respondenți se află instalată o tehnologie pentru asistarea parcării. Al doilea sistem de asistență ca răspândire, frânarea de urgență, este prezent în aproximativ 16% din toate mașinile. Peste jumătate dintre germani nu au nici un fel de sisteme de asistență a șofatului în mașinile lor.

Cu toate acestea, majoritatea respondenților și-ar încredința viața acestor sisteme. 62% își doresc o mașină complet autonomă în special la călătoriile pe distanțe lungi. Iar dacă ar fi avut un automobil de acest gen, majoritatea pasagerilor ar folosi timpul câștigat pentru a se putea uita pe fereastră sau pentru a dormi. Utilizarea rețelelor sociale și luarea meselor sunt a doua alegere. Iar apoi 40% dintre șoferi ar folosi timpul rămas pentru a putea lucra.

https://www.n-tv.de/auto/Autonomes-Fahren-gewinnt-an-Akzeptanz-article20215840.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1