RUSIA AFECTATA

  • _74253051_x686uuyrCriza din Ucraina poate afecta PIB-ul Rusiei

Economia Rusiei va avea o crestere egala cu zero in acest an, recunoaste ministrul de finante al Rusiei, Anton Siluanov. Conform agentiilor de presa din Rusia, ministrul avertizeaza ca economia tarii se va confrunta in acest an cu “ cele mai dificile conditii ale crizei din 2008”.

Siluanov spune ca Rusia a vazut deja o scurgere de capital in valoare de 63 miliarde de dolari, in primele trei luni din 2014. Anexarea de catre Rusia a Crimeei a produs, de asemena o crestere a cheltuielilor de stat.

“ Cresterea PIB-ului este estimata ca fiind destul de redusa, de 0,5%, poate ca va fi in jur de zero”, mentioneaza ministrul de finante; care mai adauga faptul ca banii parasesc tara din cauza instabilitatii geopolitice, prin care se intelege implicarea Rusiei in criza din Ucraina si presiunea crescuta din estul Europei.

Crestera economiei a fost totodata legata si de dependenta de exporturile de energie si de o economie care are nevoie de modernizare.

Insa, primul ministru al Rusiei Dmitri Medvedev, declara criza confirmata de Anton Siluanov, o “ criza artificiala”, acesta nu si-a petrecut prea mult timp in regiune,declara acesta la adresa ministrului de finante si atesta ca anunturile au fost facute fara analiza nevoilor reale ale Crimeei si Sevanstopol. Pe acest fond, secretarul Trezoreriei SUA, Jacob Lew a cerut recent unor țări să contribuie mai mult la salvarea economică a Ucrainei.

 

http://www.bbc.com/news/business-27031630

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 8