Rusia ameninţă UE cu restricţionarea zborurilor prin spaţiul său

_77423304_2j0r49c0

Rusia ameninţă UE cu restricţionarea zborurilor intenaţionale prin spaţiul său aerian
Rusia a avertizat că va bloca zborurile internaționale prin spațiul său aerian, dacă UE va impune noi sancțiuni în legătură cu conflictului Ucraina. UE este de așteptat să anunțe în scurt timp dacă alte sancțiuni vor intra în vigoare în prezent sau vor fi puse în așteptare. Oficialii spun că acest lucru va depinde de modul în care situația va demara.

Lupta în partea de est a Ucrainei a avut urmări grave, aprope 2.600 au murit numai în luna aprilie. Armistițiul și foaia de parcurs pentru pace au fost convenite vineri.
Rusia însă, a negat în mod repetat acuzațiile de implicare în conflictul din Ucraina, aduse de Occident, printre care, trimiterea de trupe în regiunile Donețk și Luhansk pentru a sprijinii rebelii care doresc să stabilească un stat independent.

Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev a avertizat că Moscova va răspunde “asimetric”, unor sancțiuni suplimentare. O interdicție în spațiul aerian rus “ar putea conduce mai multe companii aeriene spre faliment”, a declarat acesta pentru un cotidian rus.

“În cazul în care vor exista sancțiuni legate de sectorul energetic, sau restricții suplimentare asupra sectorului financiar din Rusia, va trebui să răspundem în mod asimetric, De exemplu, restricții în sectorul transporturilor. Lucrăm pe baza relațiilor de prietenie cu partenerii noștri, și de aceea spaţiul aerian al Rusiei este deschis. Dar dacă anumite drepturi ne sunt limitate, atunci va trebui să răspundem”, a mai adăugat acesta.

Companiile aeriene ar trebui să plătească mult mai mult pentru combustibil în cazul în care Rusia va bloca rutele către destinații din Asia. Săptămâna trecută, un oficial al UE a declarat pentru BBC că sancțiunile suplimentare ar aprofunda măsurile existente, care afectează accesul Rusiei la piețele de capital, produse cu dublă utilizare, care pot fi folosite în scopuri militare, echipamentelor de apărare și alte tehnologii sensibile.
http://www.bbc.com/news/world-europe-29107832

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 56 =