Rusia amenință

image-674597-breitwandaufmacher-doqc

 

Rusia amenință
Guvernul rus amenință companiile străine. În cazul în care acestea părăsesc țara în această perioadă datorită sancțiunilor externe aplicate Rusiei, nu vor putea să se întoarcă înapoi la fel de ușor.

Nu există încă sancțiuni economice în vigoare împotriva Moscovei. Cu toate acestea, guvernul rus amenință deja cu măsuri. În cazul în care companiile străine vor alege să părăsească țara, pentru acestea granițele vor rămâne închise. Ministrul Materiilor prime, Serghei Donskoi a declarat că este clar că aceste companii care vor alege să părăsească Rusia în perioada apropiată nu se vor putea întoarce înapoi la fel de ușor, atâta vreme cât prin plecarea lor încalcă acordurile comerciale. Acesta s-a adresat managerilor de companii spunând că dacă contractele vor fi încălcate, firmele străine vor pierde partea lor.

Până în prezent singurele măsuri în vigoare sunt reprezentate de interdicția pentru oamenii de afaceri ruși de apătrunde pe teriotriul unor state din vest. Statele Unite insistă însă pentru un pachet complet de măsuri, în special economice, ca răspuns la intervențiile Rusiei în estul Ucrainei. Acolo separatiștii pro-ruși au ocupat diferite clădiri din mai multe orașe, cerând în același timp autonomia regiunilor sau anexarea acestora la Federația Rusă.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/sanktionen-in-ukraine-krise-russland-droht-firmen-mit-aussperrung-a-965913.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2