Rusia amenințată de recesiune

328A2C00C230B1C3

Rusia amenințată de recesiune
Ca urmare a sancțiunilor occidentale datorate crizei din Ucraina econmia rusa se confruntă cu o recesiune. Produsul intern brut s-a contractat în luna iulie cu 0,2%, după cum a anunțat Ministerul Economiei de la Moscova.

Economistul-șef al ING Bank din Rusia, Dimitri Polewoy a declarat că acesta este un semnal îngrijorător. Economia continuă să piardă un impuls, această tendință este un risc pe care economia ar putea să o resimtă pe parcursul întregului an 2014. Deja în luna iunie a mai existat un impuls de 0,1%.

În primele șapte luni ale anului, economia Rusiei a prezentat încă o creștere de 0,7%. Guvernul prezice pentru întregul an 2014 o creștere de 0,5%, iar economiștii Reuters se așteaptă la 0,3%.

Occidentul a înăsprit sancțiunile împotriva Rusiei în luna iulie. Acest lucru afectează, de exemplu băncile, sectorul de echipament militar și dispozitivele high-end. SUA și UE acuză guvernul de la Moscova că nu se ține de promisiune și nu caută să relaxeze situația din partea de est a Ucrainei. Acolo separatiștii ruși se luptă cu forțele armate ucrainiene. În timpul acestei crize, moneda rusească rubla a scăzut în mod semnificativ în valoare și s-au intensificat scurgerile de capital din țară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-droht-die-Rezession-article13474221.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =