Rusia cheamă ambasadorul Franței, după violența fanilor la Euro 2016

Untitled

Ambasadorul francez la Moscova, a fost chemat la ministerul de externe rus, după criticile dure aduse poliției la turneul Euro 2016. Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a criticat poliția franceză pentru luarea în custodie a 43 de fani ruși după ciocnirile din Marsilia. Separat, Franța va expulza patru ruși arestați în Lille. Represiunea Franței la actele de huliganism, între suporteri se referă la incidente în afara stadioanelor. Uefa, organismul european de conducere a fotbalului, a amendat Rusia și a dat o interdicție suspendată în urma violenței fanilor în interiorul stadionului din Marsilia, unde Rusia a jucat cu Anglia sâmbătă.

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Jean-Maurice Ripert la scurt timp după discursul lui Lavrov la camera inferioară a parlamentului rus de la Moscova.  Lavrov a sugerat ca fanii ruși au fost provocati și a criticat modul în care poliția franceză i-a supus unor controale de securitate.

Autoritățile din Lille au anunțat că patru ruși vor fi expulzați, doi dintre acestia pentru o încăierare lângă o stație de cale ferată, și doi care au fost găsiti cu o bata de baseball si un ciocan in masina, în timpul unui control a vehiculelor.
Alți trei ruși au fost reținuți miercuri dimineață, a adăugat acesta.

Autoritățile franceze s-au angajat să crească securitatea în Lens, implementand 2.400 de ofiteri ai poliției, jandarmi, agenți de pază și un echipaj de ordine publica. Consumul de băuturi alcoolice pe străzi a fost, de asemenea, interzis. Până la 50.000 de fani Anglia sunt de așteptat în Lens, în ciuda faptului că stadionul cu o capacitate de 35.000 a fost ocupat deja.

http://www.bbc.com/news/world-europe-36537313

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 12