Planul de contingenta pentru Romania la summit-ul NATO

_77381420_77381419

Rusia criticată la summit-ul NATO
Liderii occidentali au criticat Rusia pentru influența acesteia ” cu caracter destabilizator”, cu privire la criza din Ucraina, în prima zi a summit-ului NATO în Țara Galilor. De asemenea, cele două zile de summit se vor concentra în totalitate pe criza din Ucraina. NATO și Marea Britanie, spune că presiunea asupra Rusiei ar fi putut să crească din ce în ce mai mult, în cazul în care, desigur nu s-ar fi schimbat nimic, în estul Ucrainei.

Înaintea summit-ului, presedintele Ucrainei, liderii UE şi cei ai Statelor Unite, au informat cu privire la discuțiile anterioare cu preşedintele rus Vladimir Putin, legate de planul de încetare a focului. Aproape 2.600 de oameni au murit în luptele dintre trupele ucraineene și rebeli şi peste un milion şi-au părasit locuinţele din estul Ucrainei, potrivit ultimelor estimări ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Pe de altă parte, Occidentul atacă Rusia şi spune că are dovezi că preşedintele Putin susține separatiștii cu arme, dar Rusia neagă acest lucru. Însă, liderii Occidentali sunt preocupaţi de asemenea, de creșterea statului islamic (IS), și Afganistan, unde militanții talibani au lansat un atac mortal joi.
Summit-ul NATO este poate cel mai important din ultimii zece ani, în timp ce liderii se confruntă cu întrebarea dacă alianța este pregătită să facă față provocărilor secolului 21, scrie BBC.

Alianța este de asteptat sa aprobe planurile pentru crearea unei forțe de reacție rapidă compusă din mii de militari din statele membre, capabilă să acţioneze în termen de 48 de ore si de asemenea un plan de contingenta pentru tara noastra. Liderii europeni sunt, de asemenea, pregătişi să discute despre o nouă rundă de măsuri economice dure împotriva Rusiei.Dr ce inseamna un plan de contingenta?

Planul de contingenta se mai numeste si plan de continuitate si este conceput pentru a asigura continuarea activitatii in cazul in care organizatia este afectata puternic de o pierdere (distrugeri de cladiri sau instalatii, pierderi de informatii vitale, pierderea unor angajati esentiali etc.). Aceste planuri pornesc de la scenarii care iau in calcul evenimente nefavorabile pentru organizatie si presupun pregatirea de rezerve si de reactii rapide la respectivele evenimente.

De exemplu, daca organizatia pe care o conduceti se bazeaza pe serviciile unui singur administrator de retea, scenariul ar trebui sa ia in calcul pierderea respectivului angajat cu toate consecintele negative. Planul de contingenta trebuie sa gaseasca solutii de inlocuire rapida a acestei pierderi si a celor generate de pierderea administratorului. O posibila solutie ar fi sa instruiti inca unul sau doi angajati sa devina administratori de retea, astfel incat munca lor actuala sa nu fie perturbata. Desigur, respectivii angajati trebuie stimulati in mod corespunzator pentru a urma cursurile de administrare pe care le propuneti.

http://www.bbc.com/news/world-europe-29056870

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 79 =