Rusia demarează o manevră militară majoră

RTSKCST

La ordinul lui Vladimir Putin va avea loc în Rusia o manevră militară majoră și neanunțată. Mai multe unități militare au intrat deja în stare de alertă. Exercițiile militare vor cuprinde și nou-anexata peninsulă, Crimeea.

Armata rusă a demarat un exercițiu militar pe scară largă, fără nici un fel de avertisment prealabil. La ordinul președintelui și comandantului suprem al armatei ruse, Vladimir Putin, unitățile din sudul, centrul și vestul țării, precum și efective ale forțelor aeriene, parașutiști și flota de nord au primit ordine să intre în stare de alertă, explică Ministrul rus al Apărării, Sergej Shoigu.

Regiunile în care vor avea loc exerciții includ peninsula anexată de Rusia, Crimeea, zona de graniță cu Ucraina, precum și districtele militare din apropierea statelor baltice membre NATO, Estonia, Letonia și Lituania. Chiar și în regiunea dintre munții Ural și Siberia vor avea loc exerciții militare. Câți soldați vor lua parte, Shoigu nu a dorit să precizeze. În total manevrele vor dura până pe data de 31 august.

Relațiile dintre NATO Și Rusia sunt tensionate de la începutul conflictului cu Ucraina. În luna iulie alianța de apărare a statelor din Atlanticul de Nord a luat decizia de a staționa batalioane de până la 1000 de soldați în cele trei state baltice precum și în Polonia. NATO reacționează astfel la temerile membrilor săi est-europeni, care de la anexarea peninsulei ucrainiene Crimeea în martie 2014 se tem pentru propria lor siguranță și integritate teritorială.

http://www.n-tv.de/politik/Russland-startet-grosses-Militaermanoever-article18499341.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 40