Rusia este pusă la ZID. Situaţia din Ucraina nu justifică eliminarea sancţiunilor impuse Moscovei

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a declarat că în lipsa unui progres real în implementare acordului de pace de la Minsk nu există niciun motiv pentru ca UE să elimine sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul jucat de Moscova în conflictul din estul Ucrainei, relatează Reuters online.

“Abia dacă au fost făcuţi câţiva paşi înainte, aşa că nu suntem în poziţia de a elimina sancţiunile, în pofida faptului că aparent toată lumea din Europa doreşte să ne îmbunătăţim relaţille cu Rusia”, a declarat Gabriel cu ocazia unei conferinţe de presă la care a participat şi omologul său lituanian, Linas Linkevicius.

Oficialul german a făcut aceste declaraţii la scurt timp după ce aproximativ 200.000 de utilizatori de telefonie din oraşul Doneţ au fost deconectaţi de la reţeaua naţională ucraineană după ce separatiştii proruşi au confiscat echipamentele principalei companii de telecomunicaţii fixe.

Separatiştii au avertizat că vor prelua controlul asupra firmelor din zona ocupată de ei în cazul în care Kievul nu ridică interdicţia importurilor de cărbune din teritoriul controlat de rebeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 27