Rusia extinde controalele mass-media pentru a ţine departe străinii

_77662443_rusputintvafp

Rusia extinde controalele mass-media pentru a ţine departe străinii
Un proiect de lege pentru a limita dreptul de proprietate străină în mass-media din Rusia va fi prezentat în curând în fața Parlamentului, care este dominat de parlamentari loiali ai președintelui Vladimir Putin. Daca va ajunge lege, măsura va pune un plafon de 20% la orice mize străine în mass-media rusă, inclusiv cele deținute în mod indirect prin intermediul partenerilor ruși.

Principalele instituții mass-media din Rusia sunt controlate de parlamentarii loiali ai statului rus. Dar aliatul de top al preşedintelui Putin, Serghei Zheleznyak a declarat ca Rusia se confruntă cu “un război de informare dezlănțuit împotriva țării”.

Televiziunile de știri ruse acuză guvernul ucrainean de provocarea confruntării în estul Ucrainei, prin acte de agresiune, inclusiv bombardamentele civililor. Guvernul Kiev acuză separatiștii pro-ruşi pentru violență, și spune că Rusia a instigat prin furnizarea de soldați și arme grele rebelilor. Proiectul de lege mass-media va fi prezentat mai întâi la Duma (camera inferioară) de deputați, pe 23 septembrie, relatează agenţia de presă, Itar-Tass.

Restricțiile se aplică în reviste și publicații de internet, precum și ziare și mass-media de difuzare. Proiectul de lege este foarte probabil să devină lege așa cum a fost propus de parlamentarii care susțin, de obicei, grupul pro-Kremlin, United Russia.
http://www.bbc.com/news/world-europe-29250876

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 20