Rusia extinde percheziţiile la restaurantele McDonald’s

 

mcdonalds-moscow-russia

Rusia extinde percheziţiile la restaurantele McDonald’s

Rusia și-a extins controalele la restaurantele McDonald’s pe măsură ce situaţia între Kremlin și Occident se agravează. Ultima rundă de inspecții va avea loc în peste 200 de puncte de vânzare a lanțului de fast-food, aproape jumătate din toate restaurantele McDonald’s din Rusia, și se va axa pe igienă şi finanţe.

Tribunalele din Rusia au închis deja nouă restaurante McDonald’s, de când Moscova a anexat peninsula Crimeea din Ucraina în luna martie, ceea ce a dus condamnarea internațională pe scară largă și un val de sancțiuni economice din partea puterilor occidentale.

Autoritățile de reglementare pentru ​​siguranța consumatorilor din Rusia a citat încălcări sanitare la restaurantele care au fost deja închise. În Rusia există în jur de 450 de restaurante McDonald’s. Mai mult de 100 sunt situate în regiunea Moscova în timp ce peste 60 sunt în regiunea St Petersburg.

Mulți analiști cred că în spatele deciziei de a lua în vizor McDonald’s se găsesc anumite motive politice, luând în considerare faptul că Statele Unite și Uniunea Europeană au impus o serie de sancțiuni asupra Rusiei.

Puterile occidentale au restricționat accesul Rusiei la piețele financiare globale, în timp ce unui număr de înalți funcționari, cu legături strânse cu Kremlinul le-au fost îngheţate activele şi au fost supuşi unor restricţii de călătorie.

http://www.ibtimes.co.uk/russia-steps-beef-mcdonalds-200-outlets-put-under-investigation-1470832

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 21