RUSIA FARA NEMTI

  • RTR38YECRusia și exporturile germane

Industria de export germană se poate descurca și fără afacerile cu Rusia, deși reprezintă un partener comercial important pentru Germania. Dependența de Rusia este ușor de gestionat, spune Biroul Federal de Statistică.

 

Dependența economiei germane de export față de Rusia este, conform Biroului Federal de Statistică, destul de scăzută. Fiecare al zecea importator german a fost în vreun fel afectat de criza din Crimeea, dar cu toate acestea, 73% dintre companiile ce fac afaceri cu Rusia își livrează sub 25% dintre produse sau servicii în această regiune. Un statistician spune că Rusia este, fără doar și poate, un partener comercial important pentru Germania. Dar dacă e să luăm în considerare imaginea exportatorilor germani la nivel general, expunerea companiilor germane pe Rusia nu este una periculoasă.

 

Având în vedere că importurile din Rusia sunt compuse în principal din materii prime, doar o mică parte din companiile germane importă astfel de bunuri. Cu toate acestea, dependența acestora de Rusia este mare. În termeni valorici, aproape jumătate (49%) din importurile din Rusia reprezintă pentru aceste companii peste 75% din totalitatea importurilor pe care le realizează.

 

În general Rusia s-a situat în 2013 în topul celor mai importante țări de origine a importurilor germane, pe locul șapte cu o valoare de 40,4 miliarde de euro. Este printre puținele țări care dețin o balanță coemrcială pozitivă în comerțul cu Germania. Acest lucru se datorează în special statutului de furnizor foarte important de gaze și petrol. Iar Germania a cumpărat aceste produse în anul 2013 în valoare de 29,3 miliarde de euro de la diferiți parteneri comerciali, printre care și Rusia.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Exportwirtschaft-von-Russland-unabhaengig-article12593941.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 28