Rusia ia în considerare extrădarea lui Snowden în Statele Unite, ca o favoare pentru Donald Trump –

IMG_1420

Serviciul de Informaţii din Statele Unite a obţinut date conform cărora Rusia ar lua în considerare extrădarea lui Edward Snowden în SUA, acesta fiind un ”cadou” pentru preşedintele Donald Trump, care l-a numit pe fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) ”spion” şi ”trădător”, care merită să fie executat, potrivit NBC News.

Informaţiile vin de la un oficial american ce a analizat o serie de rapoarte interne ”sensibile” de spionaj, dar şi deliberările dintre ruşi. Potrivit acestuia, extrădarea lui Snowden ar fi doar una dintre diversele favoruri pentru Trump.

O altă sursă din comunitatea de spionaj confirmă faptul că notiţele şi datele despre conversaţiile ruseşti au fost adunate încă de la învestirea lui Trump în funcţia de preşedinte.

Avocatul lui Snowden, Ben Wizner, a declarat pentru NBC News că nu ştie nimic despre planurile care l-ar trimite înapoi în Statele Unite pe Snowden.

“Echipa Snowden nu a primit niciun fel de semnal şi nu are niciun motiv nou de îngrijorare”, a sus Wizner.

Snowden a scris pe Twitter despre noile informaţii scoase la iveală de NBC News:

“În sfârşit: dovezi irefutabile care arată că nu am cooperat niciodată cu Rusia. Nicio ţară nu extrădează spioni, întrucât restul spionilor ar fi îngrijoraţi că vine şi rândul lor”.

Finally: irrefutable evidence that I never cooperated with Russian intel. No country trades away spies, as the rest would fear they’re next. https://t.co/YONqZ1gYqm

— Edward Snowden (@Snowden) February 10, 2017
Snowden, un fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), este căutat de autorităţile americane după ce a dezvăluit mai multe documente clasificate cu privire la activităţiile de spionaj efectuate de agenţiile de informaţii din SUA. Trăieşte în exil în Rusia din anul 2013.

El a primit dreptul de a rămâne în Rusia pentru alţi trei ani, iar în anul 2018 va fi autorizat legal să aplice la obţinerea cetăţeniei ruse, declarase luna trecută avocatul său Anatoly Kucherena, citat de Reuters.

Autorităţile ruse au comunicat atunci că au extins permisul de şedere al fostului consultant al serviciilor de informaţii americane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 63