Rusia ia măsuri împotriva evaziunii fiscale

52357455

Rusia ia măsuri împotriva evaziunii fiscale

Rușii sunt tot mai presați să își aducă în patria mamă fondurile și companiile. Pentru a evita sancțiunile occidentale de la dezvoltarea crizei din Ucraina. Statul rus lansează acum un nou pachet de măsuri pentru a aduce acum banii acasă, dar are un scop diferit.

Statul rus nu mai vrea să renunțe la veniturile sale fiscale și ia măsuri împotriva companiilor care își plasează banii în paradisuri fiscale. Guvernul a adoptat o lege pentru a face acest lucru, potrivit unui comunicat, ca parte dintr-un întreg pachet de măsuri. Cu acestea Vladimir Putin vrea ca fondurile ruse din străinătate să fie aduse înapoi și supuse legilor fiscale locale.

Mai exact noua lege cere ca rușii care dețin cel puțin 25% dintr-o companie într-o țară străină să trebuiască să mai plătească încă impozite și în Rusia. Mai multe companii rusești sau indivizi dețin peste jumătate dintr-o companie străină, astfel că aproximativ 10% din totalul acționarilor individuali din Rusia vor fi supuși impozitului.

Presiunea asupra rușilor a crescut în contextul crizei din Ucraina, pentru că a apărut nevoia de a se sustrage sancțiunilor occidentale și nevoia statului rus de a compensa efectele acestora prin atragerea mai multor venituri fiscale la bugetul de stat. Legea va fi acum prezentată Parlamentului, care poate opera modificări asupra acesteia.

Nu este de așteptat să apară o rezistență mare la noua lege. Putin a lansat această inițiativă în anul 2012. El a fost supărat atunci că multe companii rusești și-au stabilit sediul în paradisuri fiscale precum Cipru, pentru a nu mai plăti taxe în Rusia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-geht-gegen-Steuerfluechtige-vor-article13843161.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =