Rusia începe manevrele în Marea Mediterană

corvetterussia

Rusia începe manevrele în Marea Mediterană

Armata rusă își arată prezența în Marea Mediterană. În cadrul unui program de manevre comune împreună cu Egiptul se vor efectua operațiuni de căutare, apărare maritimă și exerciții de tragere.

Rusia și Egiptul și-au început primele manevre navale comune. După cum a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, exercițiile vor dura opt zile, acestea au început sâmbătă pe coasta Egiptului în apropiere de portul Alexandria.

Astfel cooperarea militară dintre marina Egiptului și Rusiei va fi întărită și extinsă. Din partea rusă participă un crucișător cu rachete, un Corvette, o bavă de transport trupe, un petrolier și un remorcher. Marina egipteană a trimis două fregate, un tanc petrolier, două bărci de patrulare și două avioane de luptă F-16.

Egiptul a fost un aliat apropiat al Uniunii Soviectice în epoca războiului rece, dar mai târziu a trecut de partea Statelor Unite. În ultima vreme ambele state și-au intensificat din nou relațiile. Președintele rus Vladimir Putin a efectuat în luna februarie a acestui an o vizită în Egipt.

http://www.n-tv.de/politik/Russland-beginnt-Manoever-im-Mittelmeer-article15248711.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 87 =