Rusia îngrijorată cu privire la economia sa

168325_articol

Rusia îngrijorată cu privire la economia sa
În conflictul din estul Ucrainei, Occidentul își intensifică tonul și amenință cu acțiuni suplimentare. Aparent aceste amenințări determină și creșterea nervozității guvernului rus. În cel mai rău caz, țara este amenințată de o recesiune, potrivit unor calcule oficiale.

Conform ultimatumului UE către Moscova, ministrul rus al economiei, Uliukaiev, a avertizat cu privire la consecințele sancțiunilor mai stricte pentru economia Rusiei. Guvernul a pregătit trei scenarii, spune Uliukaiev pentru postul Rossiya. În cel mai rău caz, ratele de creștere vor fi în mod semnificativ reduse. În plus, a avertizat că ratele de investiții se vor reduce tot mai mult, veniturile vor scădea, iar inflația va pune stăpânire pe economiei, concomitent cu topirea rezervelor valutare ale țării.

Statele membre ale UE au dat timp Moscovei până luni pentru a contribui cu măsuri concrete pentru a dezamorsa situația din Ucraina. În caz contrar, ar putea fi luate măsuri suplimentare semnificative, avertizează liderii UE de la Bruxelles. Detalii cu privire la amploarea eventualelor noi sancțiuni nu au fost încă decise. Criza din Ucraina este deja o povară majoră asupra economiei ruse.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Post-erwaegt-neuerliche-Porto-Anhebung-article13113056.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 43