Rusia interzice importul de alimente din Vest

_76795233_applesepa

Rusia interzice importul de alimente din Vest
Rusia impune un “embargo complet” pe importurile de produse alimentare din UE, SUA și alte țări occidentale, ca răspuns la sancțiunile din cauza crizei dinUcraina. Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a declarat că inderdicţia include fructe, legume, carne, pește, lapte și importurile de produse lactate. Australia, Canada și Norvegia sunt, de asemenea, afectate.

Rusia de asemenea, interzice tranzitul prin teritoriul său, pentru companiilor aeriene ucrainene, a declarat prim ministrul în comentarii televizate la guvern. Guvernul de asemenea, are în vedere interzicerea zborurilor de tranzit pentru companiile aeriene din UE și SUA, în represalii pentru sancțiunile impuse de UE şi SUA asupra ţării. Restrictionarea companiilor aeriene din spațiul aerian siberian ar crește semnificativ costurile și timpul de zbor pentru mai multe avioane cu destinații in Asia.

Guvernele occidentale acuza Kremlinul de instigare la tulburările din estul Ucrainei, prin furnizarea de arme și expertiză separatiștilor pro-ruşi. Luna trecută UE și SUA au înăsprit sancțiunile asupra Rusiei, Bruxelles aplicând restricții în sectoarele-cheie ale economiei. Prima rundă de sancțiuni a venit după ce Rusia a anexat regiunea Crimeea din Ucraina în luna martie. Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri că Rusia ar putea retorsiuna sancţiunile, spunand ca va dura un an şi vor avea un efect rapid.
http://www.bbc.com/news/world-europe-28687172

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 38