Rusia interzice prezervativele Durex

imago61973756h

De luna trecută presa rusă a remarcat dispariția din comerț a mărcii Durex. Autoritățile au interzis între timp produsele acestora. Producătorul britanic trebuie să se supună legilor, spune acestea.

Rusia a interzis vânzarea de prezervative marca Durex. Produsele nu au fost înregistrate conform cu legea, motivează șeful autorităților sanitare, Mihail Murașko. Prezervativele Durex nu mai pot fi vândute, atâta vreme cât ele nu sunt supuse unor teste tehnice, toxicologice, dar și de altă natură. Firma britanică producătoare, Reckitt Benckiser, trebuie să se supună unor reguli corespunzătoare.

Presa rusă a remarcat deja de luna trecută dispariția prezervativelor Durex din comerț. Durex este una dintre cele mai cunoscute mărci de prezervative din Rusia și acolo deține, potrivit rapoartelor de presă, o cotă de piață de 25%.

În ciuda acestui pas, în Rusia nu duce lipsă de produse de acest gen, subliniază Murașko. Durex este doar una din cele fix 60 de mărci de prezervative care se pot găsi pe rafturile magazinelor din Rusia. Țara se luptă de multă vreme cu un număr în creștere al infecțiilor cu HIV. Organizațiile non-guvernamentale acuză guvernul de o lipsă de măsuri de prevenire.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-verbietet-Durex-Kondome-article17969946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 40 =