Rusia introduce călătorii către Coreea de Nord

În timp ce Coreea de Nord se îndepărtează tot mai mult de restul lumii, guvernul face eforturi pentru a se apropia de Rusia: un nou feribot va scurta semnificativ timpul de călătorie dintre cele două țări. Dar Putin rămâne la distanță din punct de vedere verbal.

În ciuda tensiunilor legate de programul de rachete al Coreei de Nord, se creează prima legătură directă dintre statul comunist și Rusia. Compania rusească Investstroitrest va oferi în viitor o legătură o dată pe săptămână între Vladivostok din Orientul Îndepărtat al Rusiei și portul nord-coreean Rajin. Legătura ar trebui să atragă, printre altele, turiști chinezi către Rusia, precum și nordcoreeni care lucrează în străinătate.

Vasul oferă în total loc pentru 200 de pasageri, dar transportă și mărfuri. La bord se regăsesc în total 40 de cabine, mai multe baruri, printre care și un local de karaoke. O călătorie ușoară durează fix nouă ore. Aceasta scurtează semnificativ duratele pentru traficul de marfă. Până acum pentru operatorii de feribot erau necesare 22 de zile pentru o călătorie între Vladivostok și Rajin.

Legătura se adresează în special nordcoreenilor care lucrează în Rusia și turiștilor din nordul Chinei, care doresc o călătorie pe mare, spune directorul executiv de la Investstroitrest, Vladimir Baranov. Birourile rusești de călătorie sunt interesați să ofere oferte de călătorie pentru turiști ruși care vor să meargă în Coreea de Nord.

Noua călătorie își va începe operarea în mijlocul tensiunilor din jurul programului atomic nordcoreean. Președintele rus Vladimir Putin a catalogat ultimul test de rachetă al coreenilor ca fiind contraproductiv și periculos. El a făcut de asemenea apel la o soluție pașnică și a cerut Coreei de Nord să renunțe la acțiuni de intimidare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-startet-Faehre-nach-Nordkorea-article19848380.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =