Rusia își consolidează granițele

RTX1TGUD

Nici o măsură fără răspuns: Rusia reacționează la desfășurarea de forțe ale NATO în Europa de Est și trimite noi unități militare la granițele sale din vestul și sudul țării. Locațiile exacte nu sunt încă cunoscute.

Rusia reacționează prin staționarea de noi unități militare în apropierea granițelor sale din vest și sud la acțiunile NATO din Europa de Est. Districtul militar occidental, la care aparțin și Moscova și flota baltică, va primi până la sfârșitul anului două noi divizii, iar districtul militar din sudul țării, la care aparține printre altele și flota din Marea Neagră va primi încă o divizie. Acest lucru a fost dat publicității de ministrul apărării, Sergei Shoygu la Moscova pentru agenția de știri Tass.

Este vorba despre contramăsuri la stabilirea forțelor NATO în imediata apropiere a granițelor rusești. În prezent ministerul cercetează locațiile exacte unde ar putea fi staționate trupele. Potrivit rapoartelor din presa rusă, o divizie ar putea cuprinde până la 10.000 de soldați. Transferul de trupe face parte dintr-o serie de măsuri pe care Rusia le va adopta ca răspuns la creștere efectivelor NATO în apropierea granițelor sale, citează aagenția de știri. NATO a decis în luna februarie să își sporească prezența în statele din vecinătatea Rusiei. Polonia a cerut, printre alte țări, sporirea efectivelor NATO de pe teritoriul său.

Este de așteptat ca tema cu caracter militar să fie deschisă cu ocazia summit-ului din Polonia ce va avea loc în luna iulie anul acesta. De la anexarea peninsulei ucrainiene Crimea de către Rusia în anul 2014 NATO a ridicat mici cartiere generale în mai multe țări est-europene și baltice, dar și-a sporit semnificativ și numărul de manevre militare efectuate. Deasupra Mării Baltice avioane de vânătoare supraveghează spațiul aerian al alianței, iar în Marea Baltică tot mai multe vase militare poartă pavilionul NATO. Iar efectivele grupării de intervenție rapidă au fost sporite la 40.000 de soldați.

http://www.n-tv.de/politik/Russland-verstaerkt-seine-Grenzeinheiten-article17622331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 64