Rusia nu este o amenințare pentru Occident

vladimir-putin-tells-nato-relax

Vladimir Putin: Rusia nu este o amenințare pentru Occident

Vladimir Putin a declarat că NATO nu trebuie să se teamă de Rusia: “Numai o persoană nebună și numai în vis îşi poate imagina că Rusia va ataca brusc NATO”, a declarat Putin pentru cotidianul italian Corriere della Sera.

El a acuzat, de asemenea, unele țări europene că au “profitat de temerile oamenilor în ceea ce privește Rusia,” pentru a beneficia de asistență militară și financiară din NATO. Alianța occidentală şi-a întărit securitatea cu membrii din Europa de Est, ca răspuns la preocupările acestora asupra a ceea ce ei consideră agresiune rusă, în urma implicării în conflictul din Ucraina.

În interviu, Putin a subliniat că Rusia doar a căutat să se apere împotriva amenințărilor externe. Acesta a subliniat faptul că membrii NATO au cheltuieli de apărare, care sunt de 10 ori cheltuielile militare ale Rusiei, adăugând că bugetul militar american a fost cel mai mare din lume.

În scopul de a asigura un echilibru strategic, Rusia va dezvolta “sisteme care să domine apărarea anti-rachetă”, a mai spus Putin.

http://www.ibtimes.co.uk/vladimir-putin-russia-not-threat-west-1504829vladimir-putin-tells-nato-relax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 60 =