RUSIA PARSIVA

  • image-666607-panoV9free-bmfjGazprom vrea bani de la Ucraina

Compania rusă de stat Gazprom cere înapoi, retroactiv reducerile de preț acordate pentru livrările de gaze din Ucraina. La rândul ei, aceasta amenință cu o acțiune în justitie și promite că Europa de Vest nu va avea de suferit.

 

Gigantul energetic rus Gazprom a cerut Ucrainei restituirea completă a reducerilor de preț acordate în primii 4 ani pentru livrările rusești de gaze. Kievul trebuie prin urmare să plătească o sumă totală de 8,32 de miliarde de euro, a declarat directorul executiv al Gazprom, Alexeij Miller sâmbătă pentru o televiziune rusă. El a citat anularea acordului pentru utilizarea bazei navale de către cei de la Moscova. Datorită anexării peninsulei Crimeea, acordul a devenit nul.

 

În așa numitul acord Harkov, Rusia a acordat Ucrainei o reducere la prețul gazelor în schimbul permisiunii utilizării portului naval Sevastopol din peninsula Crimeea, acord ce avea să fie continuat până în anul 2017. Iar conform lui Miller reducerea de preț a constituit o plată în avans din partea Rusiei pentru utilizarea portului Sevastopol de la Marea Neagră. Având în vedere că peninsula Crimeea face parte din Rusia după anexarea acesteia în luna martie a acestui an, acordul a fost anulat, iar reducerea este nevalabilă și trebuie rambursată.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/rabatte-gazprom-will-weitere-8-3-milliarden-von-der-ukraine-a-962740.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 51