Rusia pedepsește supermarketul francez Auchan

60563207

Rusia pedepsește un supermarket francez

Autoritățile ruse pentru protecția consumatorului descoperă produse expirate și articole contaminate cu salmonella printre mărfurile comercializate de supermarketul Auchan. Grupul francez trebuie acum să plătească. Cu toate acestea, unii observatori suspectează din nou un joc motivat politic.

După controalele din filialele moscovite ale lanțului francez de supermarketuri, Auchan, autoritățile ruse au impus amenzi în valoare totală de 320.000 de euro. S-au stabilit încălcări ale prevederilor de siguranță alimentară, anunță șefa autorității de protecție a consumatorului, Anna Popova. Compania a refuzat să comenteze informația.

Autoritățile ruse au descoperit bunuri expirate expuse spre vânzăre pe rafturi, sau o dată de expirare falsă. Suplimentar au fost identificate produse din carne cu conținut de salmonella. Auchan este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Rusia.

Observatorii au criticat controlul și au spus că există o motivație politică. În luna august Rusia a început să interzică accesul alimentelor din statele UE, instituind un embargo. Odată cu interdicția de import, Rusia reacționează la sancțiunile din partea UE și SUA survenite cu ocazia conflictului cu Ucraina.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-bestraft-franzoesischen-Supermarkt-article15938696.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 8