Rusia produce mai mult petrol

An Iraqi worker opens a pipe at Sheaiba oil refinery in Basra in this March 29, 2007 file photo. World markets braced for more volatility on December 17, 2014 as tumbling oil prices and a brewing financial crisis in Russia sent investors stampeding for safe havens such as the yen and U.S. Treasuries.   REUTERS/Atef Hassan/Files (IRAQ - Tags: ENERGY BUSINESS ENVIRONMENT)

Rusia produce mai mult petrol

Prețul redus la petrol lasă găuri mari în trezoreria Rusiei, iar asta poate însemna că, companiile petroliere produc mai puțin, pentru a stabiliza prețul. Dar se întâmplă exact pe dos.

În ciuda prețurilor scăzute la petrol Rusia și-a mărit simțitor cantitatea produsă în 2014. În țară au fost obținute fix 527 milioane de tone, cu 0,7% mai mult ca și în anul precedent, a anunțat Agentia Interfax. Aceasta este cea mai mare valoare de la căderea Uniunii Sovietice în anul 1991. Peste o treime din valoarea anuală și anume 191 milioane de tone au fost produse de concernul de stat Rosneft. Producția de gaz a scăzut anul trecut cu 4,2% la 640 de miliarde de metri cubi.

Dintre toate firmele private mici au crescut. Pentru că Rusia și-a mutat exporturile către Asia datorită sancțiunilor din partea UE și SUA în cadrul conflictului din Ucraina, exporturile către China au crescut cu 43% la valoarea record de 22,6 milioane de tone. Iar tot datorită scăderii prețului petrolului creșterea producției s-a înjumătățit. Pentru acest an ministerul calculează o reducere de 0,3% la 525 milioane de tone.

Statului rus i-au aparținut peste 50% din industria autohtonă de petrol, exporturile de materii prime sunt o sursă importantă de venituri. Scăderea rapidă a prețurilor la petrol cu paroximativ 45% în decurs de un an de zile lasă negreșit găuri în bugetul statului și înrăutățește criza de stat în cea mai mare țară de pe glob.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-foerdert-mehr-Oel-article14245401.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 14