Rusia se orientează către îmbrăcăminte militară pentru civili

83390614

În Rusia se dezvoltă o adevărată modă pentru articole de îmbrăcăminte cu design militar și simboluri patriotice. Concerne de stat precum producătorul de armament Kalașnikov profită de șansa lor. La fel face și Kremlinul.

AK-74 este o armă incomodă pentru majoritatea oamenilor. Arma de asalt cântărește patru kilograme, fiind urmașul renumitului model AK-47, produs de Kalașnikov. Se scoate siguranța, se încarcă, ochire, foc. Dar în loc de sunetul unei arme de foc se aude un simplu click, pentru că arma este doar o copie fidelă a originalului. O astfel de machetă poate fi achiziționată din magazinul de suveniruri Kalașnikov din aeroportul din Moscova pentru echivalentul în ruble a aproximativ 500 de euro.

Kalașnikov este cel mai mare producător de arme de precizie din Rusia, arme utilizate peste tot în lume. Dar acestea nu pot fi cumpărate din magazine de suveniruri din Rusia. Acolo sunt oferite doar tricouri cu logo-ul firmei și îmbrăcăminte călduroasă de exterior cu modele de camuflaj.

Până în anul 2020 produsele pentru piața civilă vor aduce jumătate din cifra de afaceri anuală, spune directorul de marketing al companiei, Vladimir Dmitriev. Astfel, urmașii renumitului constructor de arme Mihail Kalașnikov vor să aducă pe piață produse pentru publicul lar, precum îmbrăcăminte sau suveniruri.

Concernul se orientează astfel spre o nișă care se pare că a devenit trend în ultimii ani în Rusia. Îmbrăcăminte la modă cu design militar și simboluri patriotice. În anul 2014 Ministerul Apărării a încercat deja să umple acest gol, punând bazele mărcii de modă Armija Rosii (Armata Rusiei).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-setzt-auf-zivile-Militaerkleidung-article18565096.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 32