Rusia se pregătește pentru un șoc

Wenn-der-OElpreis-weiter-sinkt-droht-Russland-eine-tiefe-Rezession

Rusia se pregătește pentru un șoc în cazul prețului petrolului
Jumătate din veniturile de stat ruse vin din industria de petrol și gaze. Guvernul a alocat aproximativ 100 de dolari pe baril în planul său de buget. Acum prețul este în scădere, dar situații neprevăzute sunt posibile.

Banca Centrală din Rusia se pregătește cu un plan de urgență pentru o scădere a prețului petrolului. Agenția de Știri Interfax a citat primul șef-adjunct al Băncii Centrale, Xenia Judajewa, autoritățile monetare lucrând la un scenariu de stres. Măsurile de urgență sunt prevăzute pentru cazurile în care prețurile la petrol scad cu peste 60 de dolari pe baril.

Potrivit experților, o recesiune profuundă amenință Rusia, dacă prețul scade astfel cu peste o treime. Industria de petrol și gaze contează pentru aproximativ jumătate din veniturile guvernului în această țară emergentă bogată în resurse. Guvernul va apela la planul său atunci când prețul barilului de petrol va ajunge la 100 de dolari.

Sortimentul produs cu precădere în Rusia s-a ieftinit deja la 92 de dolari. Iar din cauza conflictului ruso-ucrainian, occidentul a impus sancțiuni împotriva Rusiei, ce a dus la declinul monedei naționale, rubla. De asemenea, perspectivele economice s-au umbrit. FMI se aștepată ca pentru 2015 să înregistreze doar o creștere de 0,5%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-stellt-sich-auf-Oelpreis-Schock-ein-article13710441.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 9