Rusia se pune de acord cu OPEC

f6ff631773013f5c73b21182ba54df82

Scăderea prețului la petrol brut peste tot în lume forțează membrii OPEC la o colaborare cu Rusia: după negocieri în spatele ușilor închise în Qatar, patru miniștri influenți se pun de acord cu privire la o inițiativă globală.

În perspectiva scăderii prețurilor la petrol, cele mai importante țări producătoare, Arabia Saudită, Qatar, Venezuela și Rusia vor să își înghețe cantitățile produse. Asta a anunțat Ministrul Energiei din Qatar pentru canalul saudit de televiziune, Al Arabija. Recent multe state producătoare și-au extins producția, pentru a compensa prin majorarea cantităților exportare scăderea veniturilor către bugetul de stat.

Pe piața mondială există din nou o amenințare cu supraofertă de petrol, care se extinde continuu. Prețurile la petrol scad și ele neîntrerupt.

Acordul dintre două dintre cele mai importante țări producătoare de petrol ar putea însă să mai taie din această situație: punctul standard pentru acest acord ar trebui să fie reprezentat de cantitățile produse în luna ianuarie. Potrivit datelor din presă la reuniunea de la Doha ar fi participat și Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, ca și reprezentant al Moscovei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-einigt-sich-mit-der-Opec-article17009206.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 11