Rusia şi China au dat startul pentru construirea conductei de gaz ce va lega cele două ţări

_77301998_77301997

Rusia şi China au dat startul pentru construirea conductei de gaz ce va lega cele două ţări
Cu scopul de a dubla volumul gazelor la 200 miliarde de dolari în următorii zece ani, Rusia și China au început construcția unei noi conducte de gaz care leagă țările, cu o ceremonie în orașul siberian Yakutsk. CNPC din China a fost de acord sa cumpere gaz in valoare de 400 de miliarde de dolari de la Gazprom din Rusia.

Astfel, Rusia va livra 38 miliarde de metri cubi (BCM) de gaz anual, pe o perioadă de 30 de ani.

Tranzactia va reduce dependența Rusiei de cumpărătorii europeni, care au impus sancțiuni economice din cauza crizei din Ucraina. La ceremonia de construcție a participat și președintele rus Vladimir Putin și vice-premierul chinez Zhang Gaoli.

China va începe să lucreze la construirea conductei din partea sa în prima jumătate a anului 2015, a declarat Zhang, iar primul volum va fi pompat din Siberia către nord-estul Chinei, la începutul anului 2019. În ultimii 10 ani, China a folosit alți furnizori de gaze. Turkmenistan este acum cel mai mare furnizor de gaze naturale exterior al Chinei. Anul trecut, a început importul de gaze naturale prin conducte din Myanmar. China este cel mai mare partener comercial al Rusiei, singur, cu fluxuri comerciale bilaterale de 90 miliarde de dolari în 2013.
http://www.bbc.com/news/business-29011092

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =