Rusia trăiește o criză bancară

58754402

Sistemul bancar rus este pus sub presiune, avertizează șeful Sberbank, cea mai mare instituție financiară a țării. Instituția financiară suferă de pe urma unei profitabilități scăzute. Chiar și ritmul cu care băncile afectate de criză sunt închise, pune presiune pe această ramură a economiei.

Sectorul bancar rusesc se regăsește într-o situație de criză potrivit șefului celei mai mari bănci din țară. Șeful Sberbank, German Gref, a spus după prezentarea daterlor agenției de știri de stat, RIA, că sistemul bancar al Rusiei se rupe sub presiunea unei profitabilități scăzute, precum și datorită ritmului în care instituțiile financiare de mici dimensiuni sunt închise de banca centrală atunci când au probleme.

Gref aspus că asistăm în prezent la o criză bancară în plină dezvoltare. În același timp ce agenții guvernamentali nu se obosesc să sublinieze faptul că, dezvoltarea economiei ruse este afectată de turbulențe, pusă sub presiune de devalorizarea rublei și de inflație, aceasta se reface treptat. Iar producția industrială a crescut real în comparație anuală pe luna octombrie cu 5,2%. În luna septembrie creșterea a fost de 3,4%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-erlebt-Bankenkrise-article16377551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 18