Rusia trebuie să își dezvolte propriul font

rtx1y854

Cine a folosit sistemul de operare Windows sigur este familiarizat cu fontul Times New Roman. Autoritățile ruse trebuie cu toate acestea să găsească un nou font ca urmare a crizei din Crimeea.

Autoritățile ruse trebuie ca pe viitor să se descurce fără binecunoscutul font Times New Roman. Fontul standardizat este victimă a sancțiunilor dintre Rusia și SUA, raportează ziarul rus Kommersant.

Concernul american Monotype, care oferă printre altele fonturi precum “Arial”, “Verdana” sau “Tahoma”, nu mai vinde companiei tehnologice din Rusia – NPO Rusbiteh – nici un fel de licențe pentru fontul Times New Roman.

Motivul este reprezentat de sancțiunile ce au fost impuse împotriva companiilor rusești care colaborează cu Ministrul Rus al Apărării, printre care se numără și NPO Rusbiteh. Compania rusă de software a dezvoltat, printre altele, sistemul de operare Astra Linux.

Astra Linux se bazează pe sistemul de operare open-source Linux și este programat special pentru utilizarea în Rusia. Acolo este utilizat de diverse autorități naționale, Ministrul Rus al Apărării sau Forțele Armate Ruse. Dezvoltatorii care au lucrat la Astra Linux lucrează acum pentru a elabora un font care să înlocuiască Times New Roman și alte fonturi licențiate de Monotype, scrie Kommersant.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-muss-eigene-Schrift-entwickeln-article19308276.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 87