“Obiectivul lui Vladimir Putin nu este Crimeea, ci întreaga Ucraină. Trupele ruse sunt mobilizate la frontiere şi sunt pregătite să atace în orice moment”, a declarat Andrei Parubi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare.
Parubi a făcut aceste afirmaţii cu ocazia unui miting proeuropean desfăşurat la Kiev.
Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei.
Am colationat mai multe articole aparute in ultimele 72 de ore ca sa vedem cu totii miza si scorul unui razboi RUSIA-UCRAINA CU SAU FARA RESTUL LUMII nu inainte de un mic zambet…………….
——————————————————————————————————————————————————————————–
……..La o reuniune G8, unde se discuta problema Ucrainei, dupa o ora de negocieri, Francois Hollande scoate un ceas de buzunar sa vada cit este ora, iar pe capac era gravat: “De la Barack Obama pentru Francois Hollande”.
Dupa inca o ora, scoate si Obama un ceas de argint, iar pe capac era gravat: “De la Francois Hollande pentru Barack Obama”.
Dupa alte cateva ore de discutii aprinse, Vladimir Putin scoate un ceas din aur cu diamante, iar pe capac era gravat: “De la Matei Basarab pentru Vasile Lupu”.
——————————————————————————————————————————————————————————-
Rusia – Ucraina, “echipele probabile” ale unui duel militar

Arsenalul nuclear al lumii. Ce presupune acordul semnat in 1994 de Rusia, SUA, Marea Britanie si Ucraina
Rusia, Statele Unite si Marea Britanie au semnat cu Ucraina, la 5 decembrie 1994, un acord care prevede ca cele trei tari sunt garante ale integritatii teritoriale a fostei republici sovietice, in schimbul renuntarii de catre Kiev la arma nucleara. Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko a apreciat saptamana aceasta ca, “ocupand” Crimeea, o peninsula cu populatie majoritar rusofona, in Ucraina, Rusia a declarat razboi nu doar fostei republici sovietice, dar si Statelor Unite si Marii Britanii, potrivit prevederilor acordului international semnat in 1994 la Budapesta.
Acest acord a fost incheiat dupa cativa ani de la Razboiul Rece, intr-un context de reducere a armelor nucleare la nivel mondial.
In acest document, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite saluta aderarea Ucrainei la Tratatul pentru Neproliferarea armelor nucleare, care prevede ca tara nu mai poseda nicio arma arma nucleara si ca le distruge pe toate cele de care dispune, in schimbul unor garantii privind integritatea sa teritoriala, potrivit AFP.
Punctele-cheie ale acordului
Rusia, Marea Britanie si Statele Unite se angajeaza sa respecte independenta, suveranitatea si frontierele actuale ale Ucrainei. Cele trei tari semnatare se angajeaza sa se abtina de la amenintari cu recurgerea la forta sau utilizarea fortei impotriva integritatii teritoriale sau independentei Ucrainei si sa nu mai utilizeze niciodata forte armate impotriva Ucrainei, cu exceptia cazurilor de legitima aparare sau in alte cazuri prevazute de catre Carta ONU. Rusia, Marea Britanie si Statele Unite se angajeaza sa se abtina sa recurga la constrangeri economice in detrimentul Ucrainei, pentru propriul interes. Tarile semnatare se angajeaza sa sesizeze cat mai rapid Consiliul de Securitate al ONU pentru a ajuta Ucraina, in cazul in care aceasta este victima unui act de agresiune sau daca este subiectul unei agresiuni prin utilizarea armei nucleare. Rusia, Marea Britanie, Statele Unite si Ucraina vor incepe consultari in orice situatie care tine de o problema cu privire la aceste angajamente, conchide acordul.
In infograficul de mai jos vedeti cum arata acum arsenalul nuclear al lumii
Ce castiga Statele Unite de pe urma tensiunilor din Ucraina: SUA vor sa-si exporte gazele in Europa. Rusia asigura peste 80% din necesar pentru 10 state europene. Cat de dependenta de Moscova este Romania