Rusia vrea să sprijine constructorii auto

54515668

Rusia vrea să sprijine constructorii auto

General Motors a ajunțat retragerea filialei sale Opel din Rusia. Guvernul rus vrea să sprijine ceilalți producători auto și astfel să reducă pentru aceștia riscurile devalorizării monedei naționale.

În fața declinului rublei Rusia vrea să se lupte cu producătorii auto străini potrivit unui raport de presă. După cum raportează ziarul rus Kommersant citând cercuri din industrie, vor exista măsuri care vor diminua riscul fluctuațiilor valutare pentru corporații. Astfel producția de automobile din Rusia să devină mai sigură.

Companiile internaționale au cerut un astfel de ajutor. Potrivit raportului, ministerul economiei de la Moscova, guvernul vrea să aprobe măsurile la mijlocul anului. După ani de zile cu rate de creștere de peste 10%, vânzările de masini din Rusia au scăzut ca urmare a prăbușirii monedei naționale. Sancțiunile occidentale datorită crizei din Ucraina, precum și declinul din prețul petrolului au efect puternic în cea mai mare țară din lume.

În Rusia mai activează în afară de Volkswagen și Ford, Renault sau Nissan. General Motors și-a retras recent afacerile de acolo și a anunțat retragerea subsidiarei Opel din Rusia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-will-Autobauer-stuetzen-article15038016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 37