RUSIA VS UE

 

ukraine-gun

Rusia critica UE
Intr-o declaratie eliberata marti de ministerul de externe, Moscova critica Uniunea Europeana si spune ca ar trebui sa-i fie rusine, acuzand-o ca aceasta a facut o serie de oferte Washingtonului pentru a impune o serie de sanctiuni asupra Rusiei. ” In loc de a obliga Kievul sa se aseze la masa cu Ucraina de sud-est pentru a negocia structura viitoare a tarii, partenerii nostri fac licitare Washington-ului cu noi gesturi ostile care vizeaza Rusia . ”
In cursul zilei de marti, UE a emis sanctiuni proaspete impotriva a 15 politicieni si lideri militari, pe rolul Rusiei in criza Ucrainei aflata in curs de desfasurare.

Sanctiunile UE au pus interdictii de calatorie si inghetarea activelor persoanelor fizice care au legaturi stranse cu Kremlinul, inclusiv PM adjunct, Dmitri Kozak, al Rusiei si liderii separatisti din estul Ucrainei. Sanctiunile europene au fost urmate imediat de sanctiuni americane, s-a anuntat luni. Casa Alba a vizat companii, precum si un numar de indivizi, inclusiv Igor Sechin, CEO al gigantului petrolier rus Rosneft.

Washington si Bruxelles au fost de acord sa impuna noi sanctiuni impotriva Rusiei, dupa ce aceasta nu a reusit sa puna in aplicare acordul de a reduce impasul in estul Ucrainei. Militiile pro- ruse au confiscat si continua sa ocupe cladiri guvernamentale din oras, precum si orase din estul Ucrainei. SUA a luat un avans mult mai razboitor la pedepsirea Rusia decat UE, care se bazeaza pe Moscova pentru comert si energie, inclusiv o treime din necesarul de gaze naturale .
Intre timp, Comisia Europeana elaboreaza sanctiuni care ar putea viza sectorul financiar, energia.
http://www.ibtimes.co.uk/russia-lashes-out-european-union-over-sanctions-1446538

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32