Rușii ar si n-ar renunța la Nord Stream

3q314253

Rușii ar si n-ar renunța la Nord Stream

Rusia vrea să ocolească Ucraina ca țară de tranzit pentru livările de gaz către UE și construiește în consecință împreună cu parteneri vest-europeni noi direcții pentru conducta Nord Stream. Chiar și un concern german este implicat.

Monopolistul rus al gazului, Gazprom, construiește împreună cu parteneri din Europa de Vest două noi direcții ale conductei Nord Stream prin Marea Baltică. Astfel ar trebui să se realizeze aprovizionarea cu energie a statelor UE și Ucraina, țară puternic afectată de criză în prezent și în trecut o importantă țară de tranzit, să fie ocolită de gazul rusesc.

La proiect iau parte și Eon din Germania, OMV din Austria, precum și concernul britanico-olandez, Shell. Asta a anunțat Gazprom la St. Petersburg. Firmele au semnat un memorandum corespunzător la forumul internațional ce a avut loc în metropola rusă, cu privire la planificata construcție.

Realizarea Nord Stream a arătat că transportul gazelor prin Marea Baltică este o soluție de nădejde care va ajuta la îndeplinirea nevoilor energetice, spune cel mai mare furnizor de utilități al Germaniei, Eon. Până acum Nord Stream are două linii de exploatare. Ambele noi direcții ar trebui să transporte suplimentar către Europa 55 de miliarde de metri cubi de gaze.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russen-bauen-Nord-Stream-aus-article15329696.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 59