Rușii livrează din nou gaze

543586b788d7ff89095f04db23706603

Rușii livrează din nou gaze

Ucraina are cu o problemă mai puțin: fosta republică sovietică primește din nou gaze naturale de la marele său vecin, Rusia. Furnizorul rus Gazprom reia livrările, după ce Kievul a achitat suma convenită.

La două săptămâni după acordul intermediat de Uniunea Europeană în litigiul gazelor dintre Moscova și Kiev, gigantul petrolier rus, Gazprom, și-a reluat livrările către Ucraina. Gazprom a recepționat o plată în valoare de 234 milioane de dolari din partea Kievului pentru luna octombrie și astfel a deschis la ora 10 (ora locală) robinetul pentru gaze naturale, declară CEO-ul Alexei Miller.

Guvernul ucrainian dorește să atragă volumul zilnic maximal de 114 milioane de metri cubi de gaze. Concernul ucrainian Naftogaz a anunțat deja de vineri că vrea să cumpere în luna octombrie a acestui an o cantitate totală de două miliarde de metri cubi din gazul rusesc. Analiștii se aștepată ca Kievul să obțină suficiente gaze naturale pentru a asigura și livrările de tranzit către UE. S-ar putea ajunge chiar pentru toată iarna.

Rusia a sistat livrările sale de gaze către Ucraina pe data de 1 iulie anul curent. La sfârșitul lunii septembrie ambele părți s-au pus de acord în cadrul unei negocieri ce a avut loc la Bruxelles. Iar Moscova a adoptat un preț mai avantajos.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russen-liefern-wieder-Gas-article16120646.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 63