RWE are nevoie urgentă de un nou inspector șef la 25 mii de euro/luna

RWE-2

RWE are nevoie urgentă de un nou inspector șef

Gigantul energetic caută deja de multă vreme  un nou șef al consiliului de supraveghere. Plecarea predecesorului se apropie deja tot mai mult, iar până în prezent nu se întrevede nici un fel de urmaș. RWE este într-o criză dramatică. Un specialist pentru “mari soluții” nu ar fi o alegere proastă.

Profituri în scădere, tăieri dureroase de joburi și proteste violente ale cetățenilor în fața excavatoarelor de cărbune brun. Fostul mare concern RWE, cândva plin de strălucire, are în următorii ani neapărat nevoie de o conducere fermă, dar șefia consiliului de administrație, cea mai importantă poziție de vârf din concern pe lângă CEO-ul Peter Terium, este încă deschisă.

Persoana care a ocupat poziția de inspector șef timp de ani de zile, Manfred Schneider, a anunțat deja de multă vreme faptul că în primăvara anului 2016 se va retrage pe motiv de vârstă. Dar căutarea după un urmaș pentru plecarea șefului în vârstă de 76 de ani a fost până acum extrem de dificilă.

Inspectorul Deutsche Bank, Paul Achleitner, fostul șef al Linde, Wolfgang Reitzle, fostul președintel al BDI, Hans-Peter Keitel, toți au refuzat să preia poziția lui Schneider. De asemenea headhunterii ar fi căutat fără rezultat pentru candidați pentru acest job, care este recompensat cu o remunerație de 300.000 de euro pe an plus cheltuieli.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/RWE-braucht-dringend-neuen-Chefkontrolleur-article15821131.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =