RWE marchează o pierdere de miliarde

Energia ieftină și plățile către fond pentru debarasarea de deșeurile atomice pun mare presiune pe bilanțul RWE. Anul 2016 se încheie pentru concernul energetic cu o pierdere de 5,7 miliarde de euro.

Prețurile reduse la energie în comerțul en-gros și compromisul atomic produc o mare pagubă în bilanțul concernului RWE. După tragerea liniei compania de la Essen a înregistrat o pierdere de 5,7 miliarde de euro pentru anul trecut, raportează însăși compania.

Deja din anul 2015 compania a înregistrat un minus de 170 de milioane de euro. Surplusul ajustat în fața efectelor special a scăzut cu 800 de milioane de euro, dar peste așteptările anterioare ale RWE. De asemenea, datoriile nete au scăzut cu 2,8 miliarde de euro la 22,7 miliarde.

În cazul profitului anual au contat în special amortizări în valoare de 4,3 miliarde de euro legate de parcul german de centrale precum și de unități productive din Marea Britanie, Olanda sau Turcia. Motivul este modificarea așteptărilor pentru dezvoltarea viitoare a prețurilor en-gros pentru curent electric.

Al doilea mare efect extraordinar este compromisul atomic: RWE va plăti de la 1 iulie 2017 cele 6,8 miliarde de euro convenite în noul fond atomic de stat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/RWE-verbucht-Milliardenverlust-article19713397.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 86 =