Ryanair anulează până la 2100 de zboruri

Pentru a îmbunătăți punctualitatea zborurilor sale înainte de a intra în vigoare planul de călătorie de iarnă, compania aeriană low-cost, Ryanair, elimină din oferta sa mii de zboruri ce trebuiau să aibe loc în săptămânile ce urmează. Zilnic între 40 și 50 de zboruri vor fi anulate, spune un reprezentant al companiei.

Compania aeriană low cost din Irlanda, Ryanair, va anula în următoarele șase săptămâni până la 2100 de zboruri, pentru a putea astfel să îmbunătățească punctualitatea celorlalte zboruri. În această perioadă circa 40-50 de zboruri vor fi anulate zilnic, anunță compania.

Acest lucru corespunde la mai puțin de două procente din toate legăturile operate de Ryanair și are rolul de a îmbunătăți punctualitatea avioanelor în celelalte zboruri prevăzute în planul de iarnă, ce va intra în vigoare la începutul lunii noiembrie. Ryanair operează și în România mai multe rute.

Prin eliminarea acestor zboruri, Ryanair ar putea îmbunătăți eficiența programelor de zbor și readucerea punctualității generale a zborurilor peste pragul de 90%, a declarat purtătorul de cuvânt Robin Kiely.

Compania irlandeză s-a retras la sfârșitul lunii august din licitația pentru compania aeriană insolvabilă, Air Berlin. Din punct de vedere economic, Ryanair este în prezent într-o poziție favorabilă. În al doilea trimestru, din aprilie și până la sfârșitul lunii iunie, compania aeriană low-cost a închis cu un profit net de 397 milioane de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ryanair-streicht-bis-zu-2100-Fluege-article20036430.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 48