Ryanair cere al treilea aeroport pentru Berlin

Dacă aeroportul BER se va deschide într-o zi, el ar putea fi deja mult prea mic. Astfel că mulți operatori cer ca, chiar și după finalizarea acestuia, să se opereze în continuare pe aeroportul Tegel. Managerul Ryanair, Kenny Jacobs, spune că, capacitatea terminalelor existente nu este suficientă și ar fi nevoie de un al treilea aeroport.

Compania irlandeză de zboruri low-cost, Ryanair, cere ca pe lângă Tegel și noul aeroport nefinalizat BER să se ridice un al treilea aeroport în capitala germană. Berlin înregistrează o creștere a numărului de pasageri mult peste estimările inițiale, spune managerul Ryanair pentru “Tagesspiegel”.

Compania sa este de părere că fluxul de pasageri va crește până la 90 de milioane anual până în anul 2050, anul trecut Tegel und Schönefeld au deservit 33 de milioane de pasageri. Senatul ar trebui să își facă mai degrabă griji legate de finalizarea construcțiilor de la aeroportul principal. Cu toate acestea, noul aeroport nu va putea suplini fluxul suplimentar de pasageri după deschidere. Ryanair recomandă cetățenilor să deschidă o petiție pentru continuarea operării aeroportului Tegel.

Cei de la Berlin vor avea posibilitatea de a decide în ziua alegerilor pentru Budestag și pentru păstrarea funcționării aeroportului de la Tegel. Senatul format din politicieni de culoare roșu-verde nu este obligat să ia seama de această ințiativă. Împotriva aeroportului din oraș există numeroase critici datorită zgomotului produs, condițiilor de securitate, precum și infrastructură precară și uzată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ryanair-fordert-dritten-Flughafen-fuer-Berlin-article19943450.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =