Ryanair este de acord să vândă

ground-crew-are-seen-parking-aer-lingus-airbus-a320-away-passenger-terminals-dublin-airport

Ryanair este de acord să vândă 29,8% din participaţia în Aer Lingus, proprietarului British Airways

Ryanair a fost de acord cu o ofertă făcută de către proprietarul British Airways, International Airlines Group (IAG) pentru participaţia 29,8% în Aer Lingus. După luni de dezbateri, companiile aeriene au ajuns în cele din urmă la un acord, prin care IAG va prelua controlul asupra companiei aeriene irlandeze, dacă Ryanair va vota pe 16 iulie în favoarea moțiunii privind achiziția.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary a declarat: ” Noi credem ca oferta IAG pentru Aer Lingus este una rezonabilă pe piața curentă și avem de gând să o acceptăm, în interesul acționarilor Ryanair. “Prețul înseamnă că Ryanair va face un mic profit după investițiile în Aer Lingus din ultimii nouă ani.”

Autoritatea de concurență a cerut Ryanair să vândă participatia în Aer Lingus către IAG, dar acum autoritățile de reglementare europene din domeniul concurenței ar putea avea o problemă cu acordul și reprezintă ultimul obstacol înainte de finalizarea afacerii.

Achiziţia vine dupa ce guvernul irlandez a vandut IAG o participatia de 25% în Aer Lingus, pentru 1,4 miliarde de euro în mai 2015.

http://www.ibtimes.co.uk/ryanair-agrees-sell-29-8-aer-lingus-stake-british-airways-owner-iag-1510223

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 47 =