Ryanair înregistrează un profit de miliarde

Brexit, atacuri teroriste în Europa – compania aeriană low-cost Ryanair nu se lasă impresionată. Irlandezii anunță un profit anual record. Compania demarează în același timp un program de răscumpărare a acțiunilor în valoare de 600 de milioane de euro.

Compania aeriană Ryanair a înregistrat o creștere substanțială a profitului în ciuda unui an ce s-a dovedit dificil datorită votului Brexit și a atacurilor teroriste. În anul comercial curent profitul ar trebui să crească în continuare datorită rezervărilor tot mai numeroase de care compania beneficiază.

Rezultatul net a crescut în anul comercial 2016-2017 care s-a sfârșit odată cu luna martie cu șase procente pentru un total de 1,32 miliarde de euro. Concernul a avut în vedere inițial 1,3 până la 1,35 miliarde. Vânzările au crescut și ele cu două procente pentru un total de 6,65 miliarde de euro. Ryanair a deservit în această perioadă un număr de 120 de milioane de pasageri.

În afară de asta compania a demarat o campanie de răscumpărare a acțiunilor, în valoare de 600 de milioane de euro, care se va finaliza în luna octombrie. Un program premergător a fost încheiat în luna februarie a acestui an. Ryanair ar fi rambursat circa 5,4 miliarde de euro către acționari începând cu anul 2008, prin astfel de campanii de răscumpărare de acțiuni sau prin acordarea de dividende speciale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ryanair-macht-Milliardengewinn-article19865484.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =