Ryanair vede un profit de miliarde

Caprivi-1

Ryanair vede un profit de miliarde

Pasagerii vin în valuri, combustibilul este ieftin – condiții bune pentru Ryanair de a-și majora obiectivele. Compania aeriană low-budget din Irlanda urcă țintele sale de profit pe noi culmi.

Un val de călători de vacanță și combustibilul ieftin au aruncat în aer planurile de profit ale Ryanair. Pentru că cea mai mare companie low-cost din Europa, poate să își vândă biletele de avion la prețuri surprinzător de ridicate, CEO-ul companiei aeriene, Michael O’Leary, a ridicat puternic prognoza de profit pentru anul fiscal curent.

Astfel concernul irlandez va înregistra primul profit din gama miliardelor din istoria sa. Acțiunile Ryanair reacționează o creștere bucuroasă la aflarea veștii. Dimineața cursul acțiunilor a sărit cu aproape zece procente și a atins pragul de 14,265 euro, cel mai ridicat din istorie. Compania valorează pe bursă în prezent aproape 19 miliarde de euro și astfel de trei ori și jumătate mai mult ca Lufthansa.

Concret Michael O’Leary se așteaptă pentru anul fiscal curent ce durează până la sfârșitul lunii martie 2016 la un surplus între 1,175 miliarde și 1,225 miliarde de euro. Această cifră reprezintă o creștere de peste un sfert față de obiectivul precedent de 940-970 milioane de euro.

În anul fiscal trecut Ryanair a câștigat 867 milioane de euro. Săptămâna trecută și-a mai ridicat prognoza de profit și compania low-cost britanică Easyjet, dar pentru anul său fiscal curent, ce se va încheia la finalul lunii septembrie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ryanair-peilt-Milliardengewinn-an-article15898111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =